Eric uit Amersfoort volgde met succes bij Winnish het lesprogramma Engels en behaalde zijn benodigde certificaat!

Na een maandenlange samenwerking behaalt Eric zijn benodigde certificaat.

Eric uit Amersfoort volgde met succes bij Winnish het lesprogramma Engels en behaalde zijn benodigde certificaat!

Het is de droom van Eric om werkzaam te zijn bij Defensie en wel bij de Koninklijke Marechaussee.Om toegelaten te worden voor een opleiding is er een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Naast allerlei ( medische) keuringen moest hij ook Engels ERK niveau A2 beheersen en kunnen aantonen dat hij dit niveau heeft. Nu had Eric tijdens zijn middelbare schooltijd voor veel dingen belangstelling had, maar niet voor het vak Engels! Ook speelden zijn dyslexie hem parten alsmede zijn korte concentratieboog toentertijd. Hij was snel afgeleid en gaf het vak Engels maar op, hij besteedde er nagenoeg geen tijd meer aan. 

Nu hij echter ontdekte dat hij erg graag toegelaten wilde worden bij de Koninklijke Marechaussee en daar dus aan bepaalde voorwaarden moest voldoen, was daar ineens het cruciale onderdeel om te kunnen slagen aanwezig: motivatie! Dus googelde Eric bij: Engelse les 1 op 1. Want, zo redeneerde hij, in een grote groep wordt het niks, dan wordt het weer lastig om mijn aandacht erbij te houden. Zo kwam hij bij mij terecht.

Ik reageerde ( het was nog in de goede oude tijd voor Corona) met:” Weet jij hoever het rijden is van Amersfoort naar Noordgouwe?”  

Hij wist dat wel maar het was geen probleem omdat hij familie heeft wonen in Goes die hij dan kon bezoeken. We besloten samen het traject te gaan starten en kwamen overeen: iedere vrijdagmiddag twee uren fysiek Engelse les. 

Hij maakte een online placement  test om zijn niveau te bepalen en ik bestelde zijn lesmaterialen. 

Gedurende enkele maanden kwam Eric vrijwel iedere week naar Noordgouwe ( Schouwen-Duiveland) gereden om daar zijn Engelse lessen te volgen. Thuis maakte hij nauwgezet en trouw zijn huiswerk.Door Corona werd het examen 2 maanden uitgesteld en eindelijk, in juni 2020 maakte hij zijn examen, bij Winnish. 

Twee maanden later kwam de verlossend email van Anglia Education Group (de examens worden nagekeken in Chichester, England): 

Eric was geslaagd en hoe: hij had het hoogste niveau: Distinction behaald! Ik hem hem gelijk gebeld en we vierden per telefoon een feestje! Met dit certificaat ging hij naar de Koninklijke Marechaussee, het was het laatste diploma dat hij moest overleggen.

Een maand later appte hij me:

Hey Winny!

Ik ben door alle keuringen heen en ben aangenomen bij de Koninklijke Marechaussee!

Vanaf 07-03 2021 begin ik daar.

Zonder jou was het nooit gelukt, thxx!

Dan ben ik blij dat Eric nu zijn droom kan gaan waarmaken en ik wens hem alle succes!